ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1. Δεν ξέρω πως να παραλάβω ένα ποδήλατο
Η παραλαβή ενός ποδηλάτου γίνεται σε δευτερόλεπτα ακολουθώντας 3 απλά βήματα.

2. Παρέλαβα ένα ποδήλατο αλλά δεν γνωρίζω πως να το επιστρέψω
Για την επιστροφή του ποδηλάτου απαιτούνται 3 απλά βήματα. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να επιστρέψετε το ποδήλατο σας, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης.

3. Ποιός είναι ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος χρήσης του ποδηλάτου?
Το ποδήλατο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όσο χρόνο επιθυμείτε. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων είναι σύστημα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα ποδήλατα τα χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ για όσο χρόνο μας χεριάζονται και στην συνέχεια τα επιστρέφουμε σε κάποιον από τους σταθμούς μίσθωσης προκειμένου να είναι διαθέσιμα και σε άλλους χρήστες. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε μεγάλες χρεώσεις και συμβάλλουμε στην εξυπηρέτηση των άλλων χρηστών. Ο μέγιστος επιτρεπτός χρόνος χρήσης του ποδηλάτου είναι 24 ώρες. Μετά το πέρας των 24 ωρών από την έναρξη της μίσθωσης, το ποδήλατο θεωρείται κλεμμένο.

4. Έφτασα σε κάποιον σταθμό για να επιστρέψω το ποδήλατο μου αλλά δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Τι να κάνω?
Ενημερωθείτε στον σταθμό ενοικίασης ή on-line για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης σε κάθε σταθμό και πηγαίνετε το ποδήλατο στον κοντινότερο σταθμό ενοικίασης από το σημείο που βρίσκεστε για να το παραδώσετε.

5. Τι πρέπει να προσέξω όταν παραλαμβάνω ένα ποδήλατο?
Μόλις παραλάβετε ένα ποδήλατο, θα πρέπει να ελέγξετε την δυνατότητα να σας μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό σας. Τα κύρια σημεία που θα πρέπει να ελέγξετε είναι : Τα ελαστικά, τα φρένα, τις ταχύτητες, τον φωτισμό (εφόσον είναι νύχτα) και την κίνηση του ποδηλάτου δηλαδή την αλυσίδα. Εφόσον το ποδήλατο παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα στα συστήματα του, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την παραλαβή (χωρίς χρέωση) και να παραλάβετε κάποιο άλλο. Στην περίπτωση αυτή ειδοποιήστε σχετικά το σύστημα δηλώνοντας την βλάβη στον σταθμό ή επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης και δηλώστε την βλάβη.

6. Μου αρέσει το σύστημα και το ποδήλατο και θέλω να το χρησιμοποιήσω. Να γίνω συνδρομητής ή να το χρησιμοποιώ περιστασιακά?
Αν μετακινείστε συστηματικά στην πόλη και αναζητάτε έναν υγειινό, άμεσο και οικονομικό τρόπο τότε το καλύτερο είναι να γίνετε συνδρομητές του συστήματος. Οι συνδρομητές έχουν πλεονεκτήματα όπως άμεση πρόσβαση στο σύστημα με την επίδειξη της ηλεκτρονικής κάρτας EasyBike στους σταθμούς ενοικίασης και δωρέαν χρόνο χρήσης του συστήματος. Από την άλλη πλευρά αν είστε επισκέπτης στην πόλη ή δεν μετακινείστε συχνά, η περιστασιακή πρόσβαση στο σύστημα με την έκδοση κωδικών είτε on-line είτε στους σταθμούς ενοικίασης σας δίνει την ευκαιρία χρήσης του συστήματος χωρίς να είστε συνδρομητής. 

7. Είναι ασφαλής η διαδικασία χρέωσης της πιστωτικής μου κάρτας?
Η διαδικασία χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας είναι πιστοποιημένη από VISA - MASTΕRCARD και διέπεται από τους αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας είτε πραγματοποιείται on-line είτε στους ειδικούς πιστοποιημένους αναγνώστες καρτών στους σταθμούς ενοικίασης. Η πιστοποίηση στις on-line συνδέσεις γίνεται μέσω redirection σε περιβάλλον της τράπεζας ενώ στους σταθμούς γίνεται μέσω τεχνολογίας Chip & Pin.
Ωστόσο, σε περίπτωση χρήσης της πιστωτικής σας κάρτας στους σταθμούς ενοικίασης θα πρέπει πάντα να ελέγχετε να μην σας παρακολουθεί κάποιος ώστε να υποκλέψει τα στοιχεία της κάρτας σας ή/και τους κωδικούς σας. 

8. Δεν μπορώ να επιστρέψω το ποδήλατο στο σύστημα. Το πρέπει να κάνω?
Εφόσον δεν μπορείτε να επιστρέψετε το ποδήλατο που παραλάβατε, επικοινωνήστε άμεσα με το τμήμα υποστήριξης για να δηλώσετε την αδυναμία αυτή και να αποφύγετε περιττές χρεώσεις. 

9. Το ποδήλατο που παρέλαβα παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και είμαι μακριά από τον σταθμό ενοικίασης. Τι να κάνω?
Εφόσον διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα στο ποδήλατο που έχετε παραλάβει και βρίσκεστε μακριά από τον σταθμό ενοικίασης ειδοποιήστε το τμήμα υποστήριξης

10. Διαπίστωσα κάποια δυσλειτουργία στο σύστημα ή ενέργεια βανδαλισμού. Τι να κάνω?
Αναφέρετε το ΑΜΕΣΩΣ στο τμήμα υποστήριξης